Werkstraf voor organiseren matpartij hooligans

Een 21-jarige man is woensdag veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur voor het organiseren van een massale vechtpartij tussen hooligans van AZ en ADO Den Haag. Aan de vechtpartij in april vorig jaar in het Victoriepark in Alkmaar deden tussen de zestig en honderd mensen mee. De rechtbank in Alkmaar legde Mikey S. ook een stadionverbod op.

De rechtbank acht bewezen dat S. een grote rol heeft gehad in de organisatie van de vechtpartij. Tijdens de matpartij werd over en weer getrapt en geslagen. Na afloop werden in het park onder meer riemen, vuisthandschoenen en metalen pijpen gevonden.

De 21-jarige man kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar opgelegd. Het stadionverbod is als bijzondere voorwaarde aan de voorwaardelijke celstraf gekoppeld. Het verbod geldt voor alle wedstrijden van AZ en voor duels met een nationaal en internationaal karakter. Verder mag hij vanaf twee uur voor aanvang van een AZ-wedstrijd niet in een cirkel met een straal van een kilometer vanaf de penaltystip van het speelstadion komen.