Speelfilm Jackie in selectie filmfestival Toronto

De Nederlandse speelfilm Jackie van Antoinette Beumer is geselecteerd voor het filmfestival in Toronto. De film over twee zussen, gespeeld door Carice en Jelka van Houten, die op zoek gaan naar hun moeder, een rol van Holly Hunter, dingt hiermee ook mee naar de People's Choice Awards. Dat maakte producent Eyeworks woensdag bekend.

Beumer zegt ongelooflijk blij en trots te zijn op de selectie. "Het is een van de belangrijkste filmfestivals ter wereld, en als je dan ineens de film geprogrammeerd ziet staan tussen de grootste namen uit de filmwereld word je wel even stil." Jackie maakt ook kans op een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival, dat eind volgende maand van start gaat.

Jackie gaat over twee tweelingzussen die op zoek gaan naar hun biologische moeder. Zij blijkt een onaangepaste vrouw met een vreemd verleden die ergens in de Verenigde Staten woont. Nadat de twee vrouwen hun moeder hebben opgespoord, trekken ze met haar in een aftandse camper door de VS. Tijdens deze hectische en emotionele road trip komen de vrouwen meer over elkaar te weten dan ze ooit voor mogelijk hielden.

Het filmfestival wordt van 6 tot 16 september gehouden.


Jackie binnenkort te zien op het filmfestival van Toronto.