Alex Pettyfer kwam te veel aan voor Magic Mike

Alex Pettyfer was te fanatiek met aankomen voor zijn rol in Magic Mike. De 22-jarige acteur moest voor zijn rol als mannelijke stripper meer spiermassa krijgen. "Ze zeiden dat ik te breed werd, dus moest ik terug naar bijna 84 kilo", doet hij uit de doeken in de Britse editie van het tijdschrift Men's Health.

De Britse acteur was ruim twaalf kilo aangekomen. "Ik begon met ruim 76 kilo en eindigde met bijna 89 kilo." Hoewel Pettyfer te veel aankwam, viel het sporten en diëten hem niet mee. "Het was zwaar, vooral in het begin. Ik herinner me nog dat ik niet in de sportschool wilde zijn, daarom wilde ik op dat moment niet trainen."

Pettyfer wil zich vooral richten op zijn filmcarrière. "Ik ben erg ambitieus. Ik leef in de realiteit, maar ik heb dromen die ik wil vervullen." De acteur wil regisseur worden en heeft al zijn eigen productiebedrijf opgestart. Pettyfers voorbeelden zijn zijn vader en de overleden acteur Paul Newman.

De acteur, bekend van films als I Am Number Four en In Time, heeft zich onlangs verloofd heeft met de kleindochter van Elvis Presley, Riley Keough. Hij is vanaf volgende week te zien in de bioscoop in de film Magic Mike. Naast Pettyfer zijn daarin ook een strippende Channing Tatum en Matthew McConaughey te zien.