Sneijder: "Besluit Van Marwijk best wel snel"

Voor Wesley Sneijder sloeg het nieuws dat Bert van Marwijk per direct opstapt als bondscoach van Oranje in als een bom. Na enkele evaluatiegesprekken met de KNVB besloot Van Marwijk woensdagavond om per direct de handdoek in de ring te gooien.

Het teleurstellend verlopen EK, waarin Nederland puntloos onderaan eindigde in de groep, was de belangrijkste reden voor het ontslag van de oefenmeester. Tegenover de NOS reageerde Sneijder verrast op het nieuws.

"Na de uitschakeling zijn er heel veel dingen geroepen", aldus de middenvelder van Internazionale. "Dat het nu al tot een besluit is gekomen, vind ik echter best wel snel. Hoe ik Van Marwijk rondom deze groep heb zien bewegen was erg positief. We weten allemaal dat bondscoach zijn niet makkelijk is. Je hebt niet alleen te maken met de media, maar ook met de zestien miljoen bondscoaches thuis. Dat is de druk die je hebt."

Vooral in de social media wordt er volop gespeculeerd over de vervanger van Van Marwijk. Sneijder vindt het nog te vroeg om daar over na te denken. "Ik stap net een restaurant in en wordt plotseling gebombardeerd met telefoontjes. Voor mij, en ik denk voor iedereen, is dit nieuw. Ik zou mijn God niet weten wie zijn opvolger moet worden."