Meisje (15) neemt pistool mee naar school

Een 15-jarig meisje uit Hoogezand-Sappemeer is dinsdag op haar school betrapt met een pistool op zak. Het meisje had het wapen van een vriendin overgenomen, die ermee in haar maag zat. Omdat ze onderweg was naar school, nam ze het daar mee naartoe, meldt de politie donderdag.

De vriendin van de 15-jarige had het pistool in bewaring gekregen van haar 17-jarige vriendje uit Groningen. Het meisje, eveneens uit Hoogezand-Sappemeer, kreeg het volgens een politiewoordvoerder echter Spaans benauwd. "Ze was bang dat de politie erachter zou komen dat ze een wapen had."

Daarom vroeg ze haar 15-jarige vriendin haar uit de brand te helpen en het wapen op te halen. Eenmaal bij de 15-jarige op school zag een getuige het wapen, die vervolgens alarm sloeg. Geruchten dat het meisje met het wapen op school heeft staan zwaaien, zijn volgens de politiewoordvoerder niet waar.

De 17-jarige jongen is woensdagavond aangehouden. Ook de beide meisjes zijn opgepakt. De politie onderzoekt nog waar het wapen oorspronkelijk vandaan komt.