Verkeerde bandenkeus nekt Vergne

Jean-Eric Vergne leek in de Grand Prix van Monaco vandaag af te stevenen op een puntenfinish. De Toro Rosso-rijder moest in de slotfase naar binnen voor een tweede bandenwissel en koos hierbij voor intermediates. Omdat de voorspelde regen niet doorzette werd hij uiteindelijk twaalfde.

"Bij de start sneden vele auto’s voor me de eerste bocht af en ik zat vast achter een Marussia, waardoor ik veel tijd verloor. Het plan was om één keer te stoppen en om uit het verkeer te komen, besloten we wat eerder te stoppen. Ik wist daarna een goed tempo te rijden en even op te klimmen naar de zevende plaats. Maar met nog veertien ronden te gaan, waren mijn banden er helemaal aan en moest ik wel stoppen. We kozen voor intermediates, maar uiteindelijk was er niet genoeg regen. Zonder het verlies bij de start, had ik makkelijk punten kunnen scoren. Ik wil nu een goed resultaat in Canada behalen," zei Vergne.

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo kwam niet over de streep. Hij zat klem achter de Caterham van Heikki Kovalainen en raakte een kerbstone. De Australiër kreeg een ronde hierop problemen met de besturing van de Toro Rosso en moest opgeven.