Moeder wurgt dochter en stopt lijk in vriezer

De Belgische politie heeft woensdagochtend in het dorp Châtelineau, vlak bij Charleroi, het in stukken gesneden lichaam van een 4-jarig vermist meisje aangetroffen in de vriezer van haar moeder. De vrouw heeft bekend haar dochter te hebben gewurgd en in stukken te hebben gesneden. Dat meldt de Belgische krant De Standaard woensdag.

Het lichaam werd in plastic zakjes gevonden, die waren verstopt achter etenswaren in de diepvries. Ook werden in de wasmachine bebloede kleren van een volwassene en een kind aangetroffen. De vrouw bekende bij de vondst haar dochter te hebben gewurgd in de nacht van zondag op maandag. Ze zou alleen gehandeld hebben, maar gaf geen reden voor de moord.

De politie had dinsdag tijdens een huiszoeking in de vriezer gekeken, maar ontdekte het lijk toen niet. Nadat ze wisselende verklaringen aan de politie had afgelegd over de verdwijning van het meisje werd de vrouw maandagavond opgepakt. De moeder wordt woensdagmiddag voorgeleid aan de onderzoeksrechter, die bepaalt hoelang zij vast blijft zitten.