'Budgetlimiet in Formule 1 aanstaande'

Het is goed mogelijk dat er vanaf volgend seizoen een budgetlimiet zal gaan gelden in de Formule 1. Het idee komt oorspronkelijk in 2009 uit de koker van voormalig FIA-president Max Mosley. In dat jaar werd het echter van tafel geveegd.

De team kozen destijds massaal voor een Resource Restriction Agreement welke voor besparingen moest gaan zorgen. Omdat nu niet meer alle teams in hoeven te stemmen om een wijziging van de regels doorgevoerd te kunnen krijgen en er meningsverschillen over de RRA zijn ontstaan is de budgetlimiet weer terug op de agenda. "Tien van de twaalf teams zijn ervoor," schrijft Auto Motor und Sport over het beperken van de kosten en een door de FIA gereguleerde controle. Negen renstallen willen de budgetlimiet.

Alleen de twee Red Bull-teams Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso zouden tegen zijn. "De kosten om op dit moment competitief in de Formule 1 te zijn, zijn te hoog. Ik denk niet dat iemand daar over kan twisten," liet Red Bull-teambaas Christian Horner eerder al optekenen over de noodzaak om de kosten te drukken. "De vraag is op welke manier we dat gaan bereiken."

De bedoeling van de budgetlimiet is om te starten met een plafond van 170 miljoen euro en dit in een aantal jaren tijd af te bouwen naar 100 miljoen euro.