KNVB: "Robben niet tegen Oranje"

Directeur Bert van Oostveen van de KNVB heeft laten weten dat Arjen Robben alleen tegen Bayern München zal spelen in het duel dat de Duitsers afwerken met Oranje. "Lees dat Robben voor zowel Bayern München als Oranje zal spelen. Contractueel is echter vastgelegd dat als hij speelt, dit voor Oranje is", meldde Van Oostveen via zijn officiële Twitter-account.

Uit Duitsland kwamen eerder berichten dat Robben bij beide ploegen een helft zou meedoen. "Het ligt hier op papier voor me, daar is geen woord Spaans bij. Het is uitgesloten dat Arjen Robben voor Bayern speelt", zegt de bestuurder er verder over tegen Voetbal International. Bayern en de KNVB kwamen tot de overeenkomst om een oefenduel te spelen nadat Robben bij Oranje een ernstige kwetsuur opliep aan de hamstring.

De recente verhalen zijn geen voer voor een nieuw conflict. "Nee hoor. De verhoudingen tussen de KNVB en Bayern München zijn uitstekend. Toevallig gaan we over twee weken gezellig met elkaar eten. Dit is geen nieuw discussiepunt. Contract is contract." Ondanks dat Bayern München drie dagen voor de oefenwedstrijd de Champions League-finale speelt, staan tegen Oranje wel alle toppers op het veld. "Ook dat ligt vast. Bayern speelt met alle topspelers, inclusief de Duitse internationals."