Man rekent af met luidruchtige huisgenoot

In New York is een man opgepakt nadat hij zijn huisgenoot in stukken heeft gehakt en in de vriezer gestopt. Hij kwam tot zijn daad omdat hij vond dat de huisgenoot te luidruchtig was.

De politie werd gealarmeerd nadat de 55-jarige huisgenoot niet op zijn werk verscheen. Toen agenten een kijkje bij de woning namen, troffen ze de 50-jarige Sergej Mamontov tv kijkend aan. Bij de daaropvolgende huiszoeking vonden ze het in stukken gehakte lichaam van Aleksandr Zilbergleyt, vermengd met bleekwater.

De mannen leefden al sinds het begin van dit jaar in onmin met elkaar. Dat resulteerde in telefoontjes naar 911 van beide mannen, waarin ze elkaar betichtten van het veroorzaken van overlast.

Toen Mamontov vorige week uit zijn werk kwam en zag dat de huisgenoot weer een feestje gaf, sloegen de stoppen door. Hij belde nogmaals 911 en eiste dat Zilbergleyt uit huis gezet zou worden. De politie meldde dat ze niets kon doen omdat Zilbergleyt ook op dat adres stond ingeschreven, waarop Mamontov besloot met een ander bijltje te hakken.

Hij is inmiddels aangeklaagd voor moord.