Einde aan rechtszaak Force India en Aerolab

Er is eindelijk een einde gekomen aan de rechtszaak die het Formule 1-team Force India aangespannen had tegen Aerolab, Mike Gascoyne en het Caterham F1 Team. De Britse rechter Arnold wees de claims van het team van Vijay Mallya grotendeels af.

De zaak draaide om een model dat Force India in 2009 bij het windtunnelbedrijf van Aerolab achtergelaten had nadat beide partijen vanwege onbetaalde rekeningen uit elkaar waren gegaan. Volgens Force India heeft Caterham, het voormalige Lotus Racing, dit model gebruikt voor de bouw van hun eerste Formule 1-bolide voor 2010. Hierbij zou intellectueel eigendom geschonden zijn. Dit is slechts gedeeltelijk bewezen verklaard, waardoor Force India hier 25.000 euro voor mag ontvangen.

Aerolab-directeur Jean-Claude Migeot geeft dit toe, al zei hij dat er geen sprake van opzet was. Het bedrijf brak in 2009 met Force India vanwege onbetaalde rekeningen en ging direct daarna met Lotus Racing in zee. Hierdoor was er geen tijd meer om de sporen van de vorige klant volledig uit te wissen, waardoor enkele delen van de data die voor Force India verzameld waren voor de Lotus TF127 konden worden gebruikt.

De onbetaalde rekeningen noopten Aerolab ertoe om een tegenaanklacht tegen Force India in te dienen, welke door rechter Arnold toegewezen is. Het team van Vijay Mallya moet 850.000 euro aan onbetaalde rekeningen voldoen.