Bond verbiedt decolletés bij het schaken

Opmerkelijk nieuws vanuit de altijd boeiende schaakwereld. De Europese schaakbond heeft namelijk de decolletés bij de voor vrouwen verboden. De schaaksters mogen vanaf nu nog maximaal twee knoopjes van hun blouse openzetten, waardoor het hoofd van de trainers en scheidsrechters niet meer op hol wordt gebracht. 

Directe aanleiding was het gisteren afgelopen EK voor vrouwen, waar bij Oost-Europeese deelneemsters niet de prachtige strategische zetten van de dames opvielen, maar vooral hun zeer losse kledij. De Europese bond besloot daarop direct na het toernooi met een dresscode te komen.

"Decolletés zijn voortaan verboden", zei Sava Stoisavljevic, baas van de Europese schaakbond. "Knappe meisjes krikken het imago van het schaken op, maar er moet een grens zijn. Onlangs kwam ik in een wedstrijdzaal een dame tegen die gekleed was alsof ze op weg was naar het strand. Dat kan niet door de beugel."

Overigens is het niet helemaal over met de pret voor de mannelijke toeschouwers. Vooralsnog worden er nog geen maatregelen genomen tegen korte, weinig verhullende, rokjes.