Vertonghen: "Tottenham een prachtige club"

Jan Vertonghen staat al maanden in de belangstelling van Tottenham Hotspur. De Ajacied ziet een overstap naar Spurs wel zitten, zo weet Goal.com te melden.

Manager Harry Redknapp zat donderdagavond opnieuw op de tribune om Vertonghen te bekijken. Tegen Manchester United maakte de Belgische aanvoerder van Ajax een goede indruk. De 24-jarige Vertonghen gaf na afloop van de 2-1 overwinning op The Red Devils aan dat hij volgend seizoen graag op White Hart Lane speelt.

"Tottenham is een prachtige club. Dit seizoen doen ze het erg goed", zei Vertonghen na afloop in gesprek met Goal.com. "Zij staan in de top drie van Engeland en dat is waar ik wil spelen."

Over eventuele gesprekken met de club liet de international niets los. "Daar kan ik niets over zeggen. Maar ik denk wel dat mijn speelstijl past bij het Engelse voetbal. De sfeer is hier indrukwekkend. De beste voetballers ter wereld spelen hier. Alles 'ademt' voetbal. Het is een van mijn doelen om in de beste competitie te spelen tegen de beste spelers. Het is ook de enige competitie die ik bekijk, naast wedstrijden van Barcelona."

Vertonghen staat ook in de belangstelling van Newcastle United en Arsenal, terwijl ook Manchester City wordt genoemd. "Het is een prachtige competitie, de beste naar mijn mening. Ik hoop dat ik op een dag kan spelen in de Premier League. Spelen in de Premier League, voor welk team dan ook, is waar ik voor ga. Natuurlijk voel ik me gevleid wanneer ik in verband gebracht word met al die clubs. De geruchten geven me vertrouwen, maar ik blijf iedere wedstrijd gewoon mijn stinkende best doen," zei de Belg die weet dat ook teamgenoot Christian Eriksen op Engelse belangstelling kan rekenen. Hij adviseert de Deen echter om nog een jaar bij Ajax te blijven.