'Seaman en meer klassiekers naar 3DS'

Nintendo gaat een reeks klassieke spellen van andere game-uitgevers opnieuw op de markt brengen voor de Nintendo 3DS. Het spel Seaman, dat in 1999 door Sega werd uitgegeven voor de Dreamcast-spelcomputer, is de eerste klassieker in deze reeks die de Japanse gamegigant voor de 3DS op de markt wil brengen. Dat schrijft de Japanse krant Nikkei.

Het bedrijf achter Super Mario en Zelda zou meer kwaliteitsproducten op de markt willen brengen voor de 3D-spelcomputer, suggereert de krant. Nintendo heeft de plannen nog niet officieel onthuld. Woensdag doet het Japanse bedrijf enkele aankondigingen in een presentatie die het online uitzendt.

Seaman, een spel over een vis met een mensenhoofd, is niet het eerste spel dat opnieuw wordt uitgegeven voor de Nintendo 3DS. Konami geeft volgende maand Metal Gear Solid: Snake Eater opnieuw uit. Daarnaast heeft Nintendo het spel The Legend of Zelda: Ocarina of Time en de actiegame Star Fox 64 vorig jaar voorzien van een opgepoetste versie voor de Nintendo 3DS.


'Seaman en meer klassiekers naar 3DS' (Foto: Novum)