[CT] Hockeysters winnen brons

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zondag het toernooi om de Champions Trophy afgesloten met een bronzen plak. In Rosario werd Duitsland met 5-4 verslagen. Oranje speelde om het brons omdat hetzaterdag de halve finale van Argentinië had verloren na strafballen. Duitsland verloor daarin van Groot-Brittannië.

Oranje leek simpel op weg te gaan naar de derde plaats in het toernooi. Via Maartje Goderie, Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten en Kitty van Male stond de ploeg van bondscoach Max Caldas binnen twintig minuten met 4-0 voor. Maike Stöckel en Natascha Keller brachten de Duitse vrouwen terug in de wedstrijd, maar Marilyn Agliotti zorgde voor de 5-2 bij rust.

In de tweede helft zakte Nederland in en profiteerden de Duitse vrouwen. Net als voor rust scoorden Stöckel en Keller waardoor de marge nog maar één doelpunt was. In de laatste drie minuten speelde Duitsland met een vliegende keeper, maar Nederland kon daar niet van profiteren. De aanvalsgolf van de oosterburen werd wel afgeslagen.