Lurling wil carrière bij NAC afsluiten

Anthony Lurling heeft het goed naar zijn zin bij NAC Breda. De 34-jarige aanvaller is bezig aan een prima seizoen en scoorde dit weekend nog tegen De Graafschap. Onlangs verlengde de routinier nog zijn contract in Breda met een jaar.

"Dit was alweer mijn zesde treffer van het seizoen. Bijna alles gaat erin. Ik denk dat ik dit seizoen een stuk of tien grote kansen heb gehad. Het zou mooi zijn als ik dit jaar de dubbele cijfers weer haal. Dat is me na mijn tijd bij Heerenveen niet meer gelukt," zei Lurling tegen NUsport.

"Hoe het komt dat het zo goed gaat? Ik ben het hele seizoen fit, heb misschien zes trainingen gemist. En ik heb plezier in het spelletje. Dat was vorig jaar wel anders. Toen was ik veel geblesseerd. En dan heb je het ook minder naar je zin," zei de aanvaller die zijn contract verlengde. Dit duurde even omdat NAC het financieel lastig heeft en hierdoor minder konden bieden dan Lurling verwacht had.

"Het is altijd mijn intentie geweest om bij NAC te blijven. Dit is mijn zesde seizoen in Breda. Ik heb in die tijd een band opgebouwd met de mensen bij de club en de supporters. Ik hoef hier niet meer weg, wil afsluiten bij NAC. Ik heb heel lang het plaatje in mijn hoofd gehad dat ik zou afsluiten bij FC Den Bosch. Dat is toch de club waar ik vanaf mijn derde rondliep. Maar nu wil ik in de Eredivisie blijven. Den Bosch is alleen een optie als NAC over een jaar niet met me verder wil en ik nog niet wil stoppen."