Jurk! stelde debuut Vrienden van Amstel uit

Jurk! stelde zijn debuut op Vrienden van Amstel Live een jaartje uit. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven waren ook vorig jaar welkom, maar naar eigen zeggen nog niet klaar voor een dergelijke grote show. Dit jaar nemen de twee wel deel.

"Vorig jaar hebben we bewust niet toegehapt", vertelt Van Koningsbrugge aan het AD. "We waren net doorgebroken en vonden het nog iets te vroeg voor zo'n groot evenement. Nu zijn we er klaar voor. We kunnen niet wachten om los te gaan."

Zo voelt ook Waylon zich, die vrijdag eveneens zijn debuut op Vrienden van Amstel maakt. "Je hebt van die zaken waarmee je opgroeit, dit is er een van. Ik heb nu hetzelfde gevoel als toen ik vorig jaar werd gevraagd als ambassadeur voor het Bevrijdingsfestival, zo prestigieus vind ik deze uitnodiging."

Ook de oudgedienden hebben weer zin in de zeven concerten, die tussen 20 en 28 januari plaatsvinden. "De Vrienden blijft toch telkens weer spannend en gezellig tegelijk", zegt Trijntje Oosterhuis. "Elke keer zijn er toch nieuwe combinaties waar je een uitdaging in kunt vinden. Voor ons als artiesten is en blijft dit de mooiste happening die Nederland kent."

Voor Jan Smit is de jaarlijkse concertreeks 'een sprookje'. "Alles klopt gewoon altijd. Wat er op de podia gebeurt is verrassend, het publiek is fantastisch en achter de schermen is er een sfeertje dat je nergens anders tegenkomt."


Jurk! stelde debuut Vrienden van Amstel uit (Foto: Novum)