Zeker 26 Nederlanders op rampschip ItaliŽ

Aan boord van het gestrande cruiseschip Costa Concardio in Italië waren zeker 26 Nederlanders. Zij zijn allen in veiligheid gebracht, melden verschillende touroperators. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is nog bezig het een en ander te verifiëren.

Dertien Nederlanders hadden hun reis via Kras geboekt, meldt reisorganisatie TUI, waar Kras onder valt. Het is nog niet bekend hoe het met hen gaat, maar een woordvoerder zegt dat ze naar het eilandje Giglio in de buurt van de plek van het ongeluk zijn gebracht. Zodra TUI ze te pakken heeft gekregen worden ze via Milaan teruggevlogen.

Directeur Norbert van der Glas van Cruisetravel laat weten dat er tien Nederlanders via zijn organisatie op het schip zaten. Zij zijn ongedeerd en vier van hen zijn al onderweg naar Nederland. De overige zes zitten in een hotel op het vaste land in Toscane.

Ook Zeetours had drie Nederlanders aan boord. Directeur hans Klinge heeft ze zelf gesproken en ze zijn geschrokken, maar maken het verder goed.

Op het schip waren ruim 4200 opvarenden, vooral Italianen, Duitsers en Fransen. Het raakte aan de grond, waardoor een groot gat in de boeg ontstond. Zeker drie mensen kwamen om het leven en er raakten 14 gewond. Het schip heeft slagzij gemaakt.


Zeker 26 Nederlanders op rampschip Italië (Foto: Novum)