[Premier League] Van Persie trefzeker voor winnend Arsenal

Arsenal heeft een minimale competitiezege geboekt op Aston Villa. De ploeg van Arsène Wenger won op Villa Park met 2-1, mede dankzij een treffer van Robin van Persie. Manchester City en Manchester United hadden het een stuk eenvoudiger. City versloeg in eigen huis Stoke City met 3-0, terwijl stadsgenoot United bij Fulham met 5-0 uithaalde.

Voor Arsenal begon het duel met Aston Villa uitstekend. Na een kleine twintig minuten beging Ciaran Clark in de zestien een overtreding op Theo Walcott. Van Persie benutte de strafschop en liet daarmee zijn 34e treffer van het seizoen noteren. Hoewel Villa via Marc Albrighton op gelijke hoogte kwam, nam Arsenal de punten mee naar huis. Yossi Benayoun kroonde zich twee minuten voor tijd tot matchwinner.

Van Persie trefzeker voor winnend Arsenal (Foto: Novum)

Manchester City kende weinig moeite met Stoke. De koploper in de Premier League kwam na een half uur op voorsprong via spits Sergio Aguero. Nog voor rust verdubbelde Adam Johnson de score. In de tweede helft kon Stoke geen vuist meer maken en tekende Aguero, op aangeven van Samir Nasri, voor zijn tweede treffer van de avond. Door de zege heeft City nog altijd twee punten voorsprong op United.

De stadsgenoot had bij Fulham weinig moeite om een zege te boeken. Voor rust tekenden Danny Welbeck, Nani en Ryan Giggs voor de treffers. Het verzet van de thuisploeg was daarmee gebroken, waarna Wayne Rooney en invaller Dimitar Berbatov de eindstand op 5-0 bepaalden. United heeft dankzij de zege nu 42 punten uit zeventien duels.