Stiefvader nog achter aangifte tegen leraar

De stiefvader van een 13-jarige scholier die deze week hardhandig uit de klas werd gezet, staat nog steeds achter de aangifte tegen de bewuste docent. Dat zegt hij in het AD. De aangifte en de daaropvolgende arrestatie van de docent leidden vrijdag tot een stortvloed van verontwaardiging tot aan de minister aan toe.

Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt (CDA) noemde de drie uur durende opsluiting van de adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein 'zeer verontrustend'. Ze laat uitzoeken hoe er door de school, de politie, de leerling en de ouders is gehandeld.

Piet van Maarschalkerweerd zegt dat zijn stiefzoon onterecht werd beschuldigd van een vechtpartij. Die vechtpartij was de reden dat Kelvin woensdag de wiskundeles moest verlaten. Toen hij dat weigerde werd hij volgens Van Maarschalkerweerd door de op de commotie afgekomen adjunct-directeur aan zijn kraag omhoog getrokken en de gang op gegooid.

Aan de verwijdering hield Kelvin striemen onder zijn oksels en blauwe plekken over. Van Maarschalkerweerd is nog met hem naar het ziekenhuis geweest.

De stiefvader geeft wel toe dat Kelvin de les gewoon had moeten verlaten. "Ook al is hij vals beschuldigd van betrokkenheid bij die vechtpartij." De jongen is ook volgens zijn stiefvader geen koorknaapje, 'hij heeft zijn streken'. "Bovendien heeft hij ADHD en slikt hij medicijnen. Logisch dat hij niet altijd de meest wijze beslissing neemt."

Een klasgenoot van Kelvin vindt dat de adjunct hard optrad. "Hij is inderdaad hard aangepakt. Hij landde met zijn rug op een tafelpoot." Andere jongens nemen het voor de leerkracht op, die over het algemeen rustig en vriendelijk zou zijn.