ArmA-dev komt met slimme anti-piracy tech

Arma-developer Bohemia Interactive komt met een wel hele slinkse manier om piracy tegen te gaan. Hun nieuwe flight sim Take On Helicopters zal bij een illegale kopie van de game letterlijk onspeelbaar worden doordat het scherm tijdens het spelen een grote blur zal worden.

Op het officiele forum van de game werd al geklaagd over het verschijnsel toen men nog in de veronderstelling was dat er iets mis was met de game. Gebruikers met de klacht werden dan ook op staande voet gebanned van het forum. Bohemia Interactive-CEO Marek Spanel zei dat ze meerdere foefjes hebben ingebouwd om freeloaders tegen te gaan:

"Bohemia Interactive deploys various anti-piracy countermeasures in its titles and the morphed image degradation reported by some users is one of the symptoms of these. The original version of Take On Helicopters does not suffer from this degradation of visual quality."

De indie pc-developer voegde er aan toe dat piracy een groot probleem is voor de kleinere ontwikkelstudio's en dat ze daarom proberen om zo veel mogelijk support te leveren aan de spelers die daadwerkelijk een legale kopie hebben gekocht.

De anti-piracy methode die nu gebruikt wordt is hoogstwaarschijnlijk een afgeleide van het FADE-systeem welke ook in Bohemia's Operation Flashpoint (2001) gebruikt werd.

take on helicopters piracy