Anjema en Grinham winnen op World Open squash

Squashers Laurens Jan Anjema en Natalie Grinham hebben dinsdag gewonnen tijdens de World Open. Anjema bereikte bij het officieuze WK, dat in Rotterdam wordt gespeeld, de derde ronde. Grinham staat in de tweede ronde. Een derde Nederlandse troef, Orla Noom, werd in de eerste ronde van het vrouwentoernooi uitgeschakeld.

Anjema, als twaalfde geplaatst, won in de tweede ronde met 11-4, 9-11, 11-6 en 11-5 van de Indiër Saurav Ghosal. In de eerste ronde had hij de Franse qualifier Grégoire Marche verslagen. Anjema's volgende opponent is weer een Fransman. Gregory Gaultier is als zesde geplaatst.

De tot Nederlandse genaturaliseerde Australische Grinham versloeg de Ierse Aisling Blake met 11-5, 11-3 en 11-9. In de tweede ronde neemt ze het weer op tegen een Ierse. Daarin wacht Madeline Perry, de nummer vier van de plaatsingslijst. Grinham is als twaalfde geplaatst.

Noom kon het niet bolwerken tegen Kasey Brown uit Australië. De nummer zes van de plaatsingslijst ging met 6-11, 5-11 en 4-11 ten onder. De net van een blessure teruggekeerde Noom was ongeplaatst in Rotterdam.