Adriaanse: "We durfden niet te voetballen"

FC Twente boekte gisteravond een benauwde 4-3 zege in de KNVB-beker op SC Genemuiden. Volgens coach Adriaanse durfde zijn club niet te voetballen tegen de club uit de Topklasse en kwam het team daarom in de problemen.

"De gelijkmaker was een keerpunt in de wedstrijd. Wat daarna gebeurde heeft niks met onderschatting of nonchalance te maken. Waar het wel mee te maken heeft is angst. We durfden niet meer te voetballen, niet meer te passen. We kwamen in de problemen door eigen fouten," zei Adriaanse op de website van FC Twente.

De tweede helft verliep beter. "Met name het inbrengen van Ola John hielp daarbij. Aan de linkerkant speelden we de verdediging helemaal stuk," zei de oefenmeester. "Dit was zo’n wedstrijd zoals ik er al veel heb meegemaakt. Uiteindelijk hadden we kunnen uitlopen naar een ruime overwinning, de mogelijkheden waren er, dat gebeurde echter niet."

FC Twente zal na de moeizame zege vanavond gewoon in de koker gaan verdwijnen en meedoen in de loting voor de achtste finale van de beker. Vanavond staan de laatste duels in de derde ronde op het programma, waarna er weer geloot zal gaan worden.