Twee aanhoudingen in fraudezaak Den Haag

De politie heeft maandag twee vrouwen aangehouden die verdacht worden van fraude in de schuldhulpverlening in Den Haag. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Een van de verdachten is een voormalig medewerkster van de gemeente. Door de twee zijn verschillende Hagenaars met schulden nog verder in de financiële problemen geraakt.

Rechercheurs hadden een onderzoek ingesteld nadat de gemeente vorige week melding van de zaak had gedaan. Een van de verachten, een 31-jarige vrouw, werd gepakt in Utrecht. De tweede verdachte, een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldde zich even later op het bureau in Den Haag.

De gemeente liet vorige week al weten dat zeker elf mensen slachtoffer zijn geworden van de praktijken van de twee vrouwen. De gemeentemedewerkster loodste Hagenaars met schulden naar het bedrijf Schuldenvrij Dienstverlening. Dat was van haar handlanger.

De gedupeerden tekenden bij het bedrijf een contract zodat hun inkomsten direct op de rekening van het bedrijf werden gestort. Het bureau stak het geld waarmee de schuldhulpverlening moest worden afgehandeld vervolgens in eigen zak. Volgens de gemeente gaat het in totaal om ruim 37.000 euro.

De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. Per gedupeerde moet nu gekeken worden naar de rol van de twee vrouwen en het malafide bedrijf.