Barendrecht krijgt in hoger beroep punten terug

De beroepscommissie van de KNVB heeft het aantal punten in mindering voor topklasser Barendrecht teruggebracht van tien naar zes. Dat wees de uitspraak van het hoger beroep donderdag uit. De club werd gestraft voor het opstellen van de niet-speelgerechtigde Marvin van der Pluijm in twee competitieduels en een bekerwedstrijd.

In een reactie laat de KNVB weten niet in te willen gaan op de exacte reden van de strafvermindering. De bond zegt daartoe niet bevoegd te zijn.

Naast het terugbrengen van het aantal strafpunten werd ook het reglementaire 0-3 verlies tegen GVVV omgezet in een 3-3 gelijkspel, het oorspronkelijke resultaat uit de openingswedstrijd van het seizoen. Ook de straf voor Van der Pluijm werd verminderd. Hij was aanvankelijk tot 1 februari 2012 geschorst, maar dat is nu omgezet in zes wedstrijden schorsing vanaf 13 september. De boete van 950 euro blijft wel gehandhaafd.

In totaal heeft Barendrecht, dat uitkomt op het derde nationale niveau, dus vijf punten teruggekregen. De topklasser uit Barendrecht staat nog steeds laatste.