Limburgse politie rolt wiettaxi op

Negen mensen die een wiettaxidienst bestierden zijn donderdag opgepakt in de Limburgse regio Parkstad en het dorp Merkelbeek. Ongeveer vijftig klanten werden door koeriers van drugs voorzien. De politie spreekt vrijdag van een professionele organisatie die achter de wiettaxi schuilging.

De drugs werden vanuit een pand in Hoensbroek de wereld in gestuurd. De politie heeft bij diverse invallen in woningen in Heerlen en Kerkrade in totaal ongeveer duizend hennepplanten, 750 stekjes, 25 kilo wiet en 21 kilo hasj gevonden. Ook werden 52 duizend euro aan contant geld, televisies en een vuurwapen in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zijn zes mannen en drie vrouwen van tussen de 21 en 40 jaar. Een 40-jarige man uit Merkelbeek wordt gezien als de hoofdverdachte. Deze man zou ook betrokken zijn bij de productie en handel in synthetische drugs als xtc en amfetamine. De politie kreeg hem vorig jaar in het vizier bij een onderzoek in Duitsland naar de levering van chemicaliën voor amfetamine.