Begeerde Van Persie zwijgt over toekomst

De toekomst van Robin van Persie bij Arsenal is onzeker door het gebrek aan prijzen. De Oranje-international houdt zich op de vlakte.

Van Persie wilde vandaag in het trainingskamp van Oranje niet te diep ingaan op vragen over zijn toekomst bij Arsenal. De Engelse grootmacht, waarvoor de 28-jarige aanvaller sinds 2004 speelt, beleeft een dramatische seizoenstart in de Premier League en lijken ook in de komende jaren een rol in de marge te gaan spelen.

"Ik weet het niet, ik kan niet in de toekomst kijken", reageert Van Persie op de vermeende interesse van de nieuwe rijken als Manchester City. "Iedereen maakt zijn eigen historie en pas achteraf kan je kijken hoe die gelopen is." Hetzelfde antwoord gaf Van Persie op de vraag of hij voor een andere club in Engeland zou kunnen en willen spelen. "Ik weet het niet, ik kan niet in de toekomst kijken."

De Rotterdammers zag de afgelopen jaren de verhoudingen in de Premier League veranderen. ''Om maar eens wat aan te geven: toen ik naar Arsenal kwam, wonnen we direct met 6-0 van Manchester City. Maar er is de afgelopen jaren veel gebeurd in Engeland. Toch vind ik de Premier League nog steeds de mooiste competitie ter wereld, ze geeft me alles wat ik wil."