[DTM] Uitslag race Valencia

Martin Tomczyk heeft zich verzekerd van de titel in de DTM. De Duitser eindigde vandaag met de Audi in Valencia op de derde plaats, waarmee hij in het kampioenschap niet meer door Bruno Spengler te achterhalen was. De race werd gewonnen doot Mattias Ekström voor Filipe Albuquerque.

Ekström had een makkelijke middag en had voor de eerste pitstops al een voorsprong van vijf seconden op Albuquerque en wist deze marge op de finish te verdubbelen. Tomczyk vertrok als tiende, maar stormde in de beginfase van de race naar de derde stek, waarop hij ook zou finishen. Achter hem werd Timo Scheider na een erg lange stint nog vierde.

Renger van der Zande en David Coulthard kwamen als vijfde en zesde over de streep, maar zullen vooralsnog niet in de klassering worden opgenomen, omdat hun bolides na de kwalificatie afgekeurd werden. De achtervleugels van de Mercedessen voldeden na de kwalificatie volgens de stewards in Spanje niet aan de reglementen. Hierop werden ze uit de kwalificatieuitslag gehaald, waarna de teams van Van der Zande en Coulthard in beroep gingen. Ze mochten de race hierop gewoon als derde en vierde starten, maar zullen hangende het beroep nog niet in de uitslag van de wedstrijd worden opgenomen.

De uitslag van de race kan hier worden gevonden. De stand is hier terug te vinden.