Helen Mirren lag op apegapen na actiescène

Helen Mirren was dodelijk vermoeid na een ruwe gevechtsscène in haar nieuwe film The Debt. De Engelse actrice speelt een voormalig agent van de Israëlische geheime dienst die op de vuist gaat met een andere oud-spion. "Ik kan dit soort actiescènes niet meer aan", zegt ze tegen de Britse krant Daily Mail.

"Daar stond ik, met mijn 66 jaar, en mijn tegenspeler was ook geen jong blaadje meer", legt Mirren uit. "Ik hoop dat het gevecht er op het doek overtuigend uitziet. Wat de kijkers echter niet te zien krijgen is dat we er na afloop uitgeput bij lagen. Het heeft een poos geduurd voor ik weer op kon staan. We noemden het de knokpartij der bejaarden."

Toch ziet de Britse dame, die voor haar hoofdrol in The Queen een Oscar kreeg, ook positieve kanten aan een carrière als actiester. Vorig jaar was ze te zien als voormalig huurmoordenares in Red. Na afloop vertelde ze hoe geweldig ze het vond om met enorme geweren te hebben kunnen schieten.

"Het mooie aan actiefilms is dat je er niet in hoeft te acteren", tekent de Britse entertainmentsite Contact Music op uit Mirrens mond. "Je moet mooi van A naar B kunnen bewegen, maar dat is niets vergeleken met een monoloog instuderen voor The Tempest. Die paar blauwe plekken die je oploopt, zijn met een paar aspirientjes opgelost."

The Debt, met Sam Worthington, Ciarán Hinds en Tom Wilkinson in de hoofdrollen, gaat donderdag in première.