Britse koningin hielp prins William met gastenlijst

De Britse koningin Elizabeth II heeft haar kleinzoon geholpen met de gastenlijst voor zijn huwelijk. William klopte met een enorme lijst namen voor advies aan bij zijn oma, vertelt de prins in het nog te verschijnen boek Our Queen.

"Tijdens de eerste vergadering over onze huwelijksdag kreeg ik een lijst met 777 namen. En ik kende niemand", onthult William in Our Queen, waarvan de Britse krant The Daily Mail een voorpublicatie plaatste. Het boek over de Britse koningin ligt volgende maand in de winkels.

"De volgende dag belde ik mijn oma en vroeg of het op deze manier moest. Ze zei nee. Begin met je vrienden en werk vandaaruit verder aan de gastenlijst. De lijst die ik had gekregen, kon volgens haar in de prullenbak."

Voor William was het een wijze les over de balans tussen werk en privé. "En het is dergelijk advies waaruit blijkt dat ze het eerder heeft meegemaakt", complimenteert de prins zijn grootmoeder.

Op één punt kreeg de prins, die in april trouwde met Kate Middleton, niet zijn zin. "Ik wilde zelf kiezen wat ik aan zou trekken voor de bruiloft", herinnert William zich. Hij kon uit een aantal uniformen kiezen. "Maar ik kreeg enkel te horen: nee, je draagt dit", zegt de prins over zijn knalrode uniform van de Ierse Garde waarin hij trouwde. "Dus ik krijg niet altijd m'n zin."