Eerste Dragon Quest Monsters opnieuw uitgegeven

Fans van de Dragon Quest-rollenspelserie kunnen het eerste deel van Dragon Quest Monsters volgend jaar opnieuw spelen. Dragon Quest Monsters: Terry's Wonderland wordt uitgegeven voor de Nintendo 3DS. Dat schrijft de gamewebsite Andriasang. De Gameboy Color-klassieker uit 1998 voegde het verzamelen en trainen van monsters aan de rollenspelserie toe.

In Dragon Quest Monsters: Terry's Wonderland 3D moeten spelers monsters verzamelen om sterker te worden en vijanden te kunnen verslaan. Wanneer spelers een monster tegenkomen kan die worden getemd om later tegen andere monsters te gebruiken. De game vertoont grote gelijkenissen met de populaire Pokémon-serie die in 1996 zijn debuut maakte op de eerste Gameboy.

Dragon Quest Monsters: Terry's Wonderland 3D wordt uitgebreid met nieuwe missies en de monsters uit Dragon Quest Monsters: Joker 2 Professional. De voorganger van deze Nintendo DS-game, Dragon Quest Monsters: Joker 2, moet begin oktober in Nederland uitkomen.

Met 53 miljoen verkochte spellen is Dragon Quest, na Final Fantasy, de populairste reeks van de Japanse game-uitgever Square Enix. Het tiende deel binnen de rollenspelreeks Dragon Quest verschijnt volgend jaar in Japan voor de Nintendo Wii en de volgend jaar te verschijnen Wii U. Dragon Quest X zou het eerste spel in de reeks moeten worden dat online gespeeld moet worden en een abonnement vereist.


Eerste Dragon Quest Monsters opnieuw uitgegeven