Ulderink: "Prima arbeid geleverd"

De Graafschap won zaterdagavond in De Vijverberg met 1-0 van N.E.C. Nijmegen. Trainer Andries Ulderink was tevreden over de inzet van zijn ploeg.

De Graafschap had het moeilijk met de tactiek van de Nijmegenaren. "We kwamen eigenlijk de hele wedstrijd niet onder de druk van N.E.C. vandaan. Dat had ik al herkend uit andere wedstrijden die ik van N.E.C. heb gezien. Schöne speelde erg diep, naast Platje en er schoof ook constant één van de twee verdedigende middenvelders door", analyseerde Ulderink op de officiële website van de Doetinchemmers.

Soufian El Hassnaoui bracht De Graafschap in de 24e minuut op voorsprong. Het was pas de eerste kans van De Superboeren. "Het doelpunt dat we scoorden, paste niet in het beeld van de wedstrijd. N.E.C. was aan de bal duidelijk beter dan wij. Dat bleef de gehele wedstrijd zo. We kregen het niet voor elkaar om de opbouw van hen te onderbreken en hadden veel moeite met het spel op het middenveld. Het lukte niet ballen te veroveren", aldus de oefenmeester.

Hij is desondanks erg tevreden met de eerste overwinning van het seizoen en bedankt daar ook het publiek voor. "Dan nadert het einde en gaat het publiek er nog meer achter staan. Samen met de strijd en inzet resulteerde dat in onze eerste overwinning van het seizoen. Voetballend was het één van de mindere duels van ons. Maar de arbeid was prima. We zijn heel blij met de drie punten," besluit Ulderink.