Drie ongevallen op A12

Op de A12 hebben donderdagavond tijdens en na de avondspits drie ongevallen plaatsgevonden, waardoor rijstroken werden afgesloten. Het verkeer heeft er enige hinder aan ondervonden, maar tot hele lange files heeft het niet geleid, meldt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst.

Het eerste ongeval vond rond 18.30 uur plaats. Meerdere voertuigen botsten op de snelweg richting Den Haag ter hoogte van het Gouwe Aquaduct op elkaar. Een tijdlang was er daardoor slechts één rijstrook beschikbaar, maar rond 21.15 uur konden alle rijstroken weer worden gebruikt.

Even later sloeg niet ver van dit ongeval een auto over de kop, ook op de A12 van Utrecht naar Den Haag. Hierdoor werden drie rijstroken afgesloten, die rond 20.45 uur weer waren vrijgegeven.

Ook bij Maarsbergen was het raak. Daar schoot een vrachtwagen op de A12 van Arnhem richting Utrecht door de linker vangrail. Daardoor is de rijbaan richting Utrecht tot naar verwachting 01.30 uur dicht, evenals de linkerrijstrook in de tegengestelde richting.