Pubers faken overvallen voor YouTube

De Australische politie heeft twee jongens uit Perth opgepakt omdat ze een aantal overvallen in scène hadden gezet. Een van de jongens heeft alles gefilmd, waarna de beelden op YouTube hadden moeten verschijnen.

Het duo van 16 en 13 jaar jong toog volgens de politie gistermiddag naar een snackbar, een restaurant en een apotheek in Perth. In iedere toko zette een van hen hun eisen kracht bij met een nepwapen. De tweede puber filmde vervolgens de hele overval. Telkens wanneer de geschrokken winkelier geld wilde geven, dropen de nepovervallers af.

De politie vermoedt dat de snotneuzen de videobeelden op YouTube wilden zetten. Inspecteur Paul McMurtrie noemt het gedrag van de jongens 'totaal onacceptabel' en beschouwt het als een crimineel vergrijp. "De slachtoffers hadden geen enkel vermoeden dat zij het slachtoffer waren van een grap", verklaart hij. "Zij ervoeren dezelfde angst en stress als bij een echte overval."

De jongens zijn opgepakt en worden aangeklaagd wegens het dragen van een wapen dat kan leiden tot angst. Zij zullen zich op 31 augustus voor de rechter moeten verantwoorden.