Ganondorf niet in Skyward Sword

Zelda-serieregisseur Eiji Aonuma heeft in een interview met Nintendo Power bekendgemaakt dat iconische Legend of Zelda-slechterik Ganondorf niet in Skyward Sword zit. Spelers krijgen het aan de stok met een nieuwe schurk, namelijk met Lord Ghirahim, een tovenaar met een voorliefde voor de kleur paars.

The Legend of Zelda: Skyward Sword - Lord Ghirahim 2

Ghirahim is bedacht door het team als een soort tegenpool van Ganondorf, die er masculien, sterk en kwaadaardig uitzag. Regisseur Aonuma legde uit dat ze nu een mysterieuzer personage wilden, waarvan de spelers niet meteen zouden weten wat ze van het karakter zouden kunnen verwachten.

Buiten de nieuwe antagonist kunnen gamers de terugkeer van een bekend instrument verwachten en een verhaal dat zich afspeelt voor de andere Legend of Zelda-games. Zelda is in Skyward Sword nog een jeugdvriendin van Link en nog niet de traditionele prinses die ze later zal worden. Aonuma heeft wel gezegd dat het verhaal gaandeweg naargeestiger wordt en dat Zelda een enorme last te verduren krijgt. Zullen haar verantwoordelijkheden als prinses daar iets mee te maken hebben?

Skyward Sword speelt zich af voor Ocarina of Time en zal vertellen hoe het Master Sword ontstaan is. In de meeste games is het iconische zwaard een middel om de kwaadaardige Ganondorf te verslaan en spelers waren er als Link dan ook vaak naar op zoek. Nu zullen spelers eindelijk meer te weten komen over het proces rondom het smeden van het wapen, iets waar Link zelf verantwoordelijk voor was.

Het zwaard bestuur je met de MotionPlus-controller en volgens Aonuma is die besturing erg precies. Het team achter het spel is dan ook al lang bezig met verfijnen van het vechtsysteem. Ook Zelda's harp uit Ocarina of Time is terug en het bespelen van het instrument doe je tevens met de MotionPlus-besturing.

De Wii Remote wordt gebruikt voor het besturen van de ritjes op vogels. Link gebruikt de grote beesten om van locatie naar locatie te komen. Er zijn echter meer manieren om te reizen, waaronder een methode die veel wegheeft van het gebruik van de piratenplatformen in Legend of Zelda: The Wind Waker.

The Legend of Zelda: Skyward Sword zal deze kerst uitkomen op de Wii en is de laatste titel die gepland staat voor Nintendo's huidige console van Nintendo zelf.