Schrijver Dautzenberg wordt lid van pedoclub

Schrijver A.H.J. Dautzenberg wordt lid van pedofielenvereniging Martijn. Hij kondigde zijn besluit woensdag aan in een blog op zijn website. "Uit sympathie. Uit mededogen. Uit protest ook", motiveert hij zijn actie.

Dautzenberg spreekt zijn steun uit voor de vereniging, die onlangs weer onder vuur kwam. "Ik geef het je te doen, eerlijk verslag doen van je fantasieën en wensen, daar ook nog over willen praten, verantwoording afleggen zelfs." Hij vindt het kwalijk dat door de 'heksenjacht' op pedofielen juist een aanspreekpunt verloren gaat.

De 43-jarige schrijver van Samaritaan en Vogels met Zwarte Poten Kun Je Niet Vreten vindt dat we zijn teruggeworpen in de tijd, nu 'andersdenkenden' tegenwoordig moeten worden 'vernietigd'. Martijn is de laatste tijd veel in het nieuws. Eind maart werd voorzitter Ad van den Berg opgepakt op verdenking van het bezit van kinderporno. Begin deze maand werd zijn voorarrest verlengd.

Afgelopen weekend schreef penningmeester Marthijn Uittenbogaard een brandbrief aan premier Mark Rutte (VVD). Hij zei daarin ernstig bedreigd te worden vanwege zijn standpunt over pedofilie en vroeg om extra beschermingsmaatregelen. De Tweede Kamer debatteert na het zomerreces over een verbod van de vereniging.