Kapotte paraplu wordt meisje (14) fataal

Een 14-jarig meisje is gisteravond overleden na een bizar ongeval. Het Duitse meisje werd doorboord door een kapotte paraplu.

Het meisje had gisteren met een paar vrienden afgesproken bij een basisschool in Delbrück. De hangjongeren vonden op het schoolplein een paraplu en besloten deze over te gooien. Op een gegeven moment brak het regenscherm, waardoor alleen de houten steel en de ijzeren punt overbleven.

Omdat de lol eraf was, wilde een 17-jarige jongen de stang op het dak van de school gooien. Hij miste echter doel, waarna de steel terugketste. De arme Sandra zat juist voor de schooldeur en werd door het voorwerp doorboord. De messcherpe punt ging dwars door de borst van het meisje heen.

De vrienden belden snel het alarmnummer, waarna een spoedarts eerste hulp verleende. Met een traumaheli werd Sandra overgebracht naar een ziekenhuis, maar het mocht niet meer baten. Zij is enige tijd later in het ziekenhuis overleden.

De politie heeft zich inmiddels op de zaak gestort. Zij gaan echter uit van een noodlottig ongeval. De betrokken jongeren zullen psychologisch worden behandeld om hen van het trauma af te helpen.