Emma Watson: Potter-films beste leerschool ooit

Emma Watson vindt haar ervaringen op de set van de acht Harry Potter-films beter dan welke acteursopleiding dan ook. De 21-jarige actrice begon tien jaar geleden haar acteercarrière met Harry Potter and the Sorcerer's Stone zonder ook maar een greintje ervaring. "Ik had me absoluut geen betere opleiding kunnen wensen", zegt ze tegen de Britse krant Daily Mirror.

"Ik heb de afgelopen jaren met dieren en special effects gewerkt, heb sommige van mijn eigen stunts gedaan en heb mogen samenwerken met sommige van de beste acteurs en actrices ter wereld", zegt de in Parijs geboren actrice van Britse ouders. "Ik heb het gevoel dat ik ben afgestudeerd aan de zwaarste filmacademie aller tijden. Daarmee heb ik ontzettend veel geluk gehad. Nu wil ik wat ik heb geleerd toepassen in andere films."

Ondanks de prachtige ervaringen die ze gedurende haar leven heeft gehad op de filmset benadrukt Watson wel dat het leven van een actrice in een Potter-film niet altijd even gemakkelijk is. "Ik had geen seconde de macht over mijn eigen leven", geeft ze toe. "Er was altijd iemand die me vertelde wanneer ik werd opgehaald, naar het toilet kon, of moest eten."

De actrice vertelt dat ze tijdens haar leven langer iemand anders heeft gespeeld dan dat ze zichzelf is geweest. Ook was het niet altijd even gemakkelijk om zichzelf terug te zien op het witte doek, zeker niet toen ze middenin de pubertijd zat. "Je ziet al mijn problemen als puber op het filmscherm, dat is erg confronterend. En dan dat haar? ik zag er niet uit!"

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2, de allerlaatste in de reeks, verschijnt woensdag in de Nederlandse bioscopen.


Emma Watson: Potter-films beste leerschool ooit (Foto: Novum)