Angry Birds op het witte doek

Voormalig Marvel Studios-voorzitter David Maisel is ingehuurd als adviseur door Rovio, het bedrijf achter het immens populaire computerspel Angry Birds, schrijft Variety.

Maisel was één van de oprichters van Marvel Studios en was ook betrokken bij de verkoop van dat bedrijf aan Disney. Het besluit Maisel in te huren zorgt er niet alleen voor dat de voorgenomen Angry Birds-film gemaakt kan worden, maar eveneens dat het bedrijf van de regisseur zich nu kan meten met de grotere producenten van animatiefilms.

Maisel is ondertussen besprekingen begonnen met diverse regisseurs en zal zelf als executive producer aan de Angry Birds-film gaan werken. "Er gaan al een tijd geruchten over een Angry Birds-film, maar nu gaat het gebeuren. Het proces is begonnen", aldus de regisseur.

In het spel moeten spelers, met behulp van een katapult, een groepje vogels helpen bij het vernietigen van kwaadaardige varkens die hun eieren gestolen hebben. Sinds het spel uitkwam, eind 2009, is het al meer dan 250 miljoen keer gedownload.

Het spel Angry Birds zal ook worden gebruikt voor de promotie van de film, wanneer deze klaar is.

Angry Birds
Angry Birds worden filmsterren (foto: Dark Horizons)