Zelda maakt 3DS populair in Japan

Voor het eerst in bijna drie maanden zijn er in Japan in een week tijd meer Nintendo 3DS-spelsystemen verkocht dan PSP's. Het succes van Nintendo komt door de lancering van The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D. Er gingen ruim veertigduizend exemplaren over de toonbank van de spelcomputer, zestienduizend meer dan een week daarvoor.

De remake van het Zelda-avontuur voor de Nintendo 3DS werd 164 duizend keer verkocht. De gegevens blijken uit onderzoek van het Japanse marktonderzoeksbureau Media Create zoals gerapporteerd door de Japanse website 4Gamer.

Hoewel de 3DS aan top gaat met ruim veertigduizend verkochte spelcomputers, zijn deze cijfers niet te vergelijken met de openingsweek van die spelcomputer. Toen werden er 209 duizend exemplaren verkocht.

De algemene consensus onder critici is dat de verkoop van de Nintendo 3DS tegenvalt. Nintendo had in april vier miljoen spelsystemen verkocht willen hebben, maar dat waren er naar verluidt slechts drie miljoen.

Gamers zouden vooral teleurgesteld zijn in de kwaliteit van de beschikbare spellen. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D is de eerste game voor de 3DS die in de Nederlandse verkooptoptien is verschenen.