Red Hot Chili Peppers in oktober in Rotterdam

Red Hot Chili Peppers staat dit najaar in Ahoy. De Amerikaanse rockband kondigt vrijdag een Europese tournee aan en doet ook Nederland aan. De voorverkoop voor het concert op zondag 16 oktober gaat volgende week donderdag van start, maakt concertorganisator Mojo bekend.

Red Hot Chili Peppers trapt de Europese tournee begin oktober af in Duitsland. Na een aantal shows in Zweden en Denemarken is Nederland aan de beurt. De Amerikanen waren in 2007 voor het laatst te vinden op Hollandse bodem. Toen gaven ze een uitverkocht concert in het Nijmeegse Goffertpark.

De Europese toer vindt plaats in het kader van het nieuwe album I'm With You dat op 26 augustus verschijnt. In aanloop naar de langverwachte plaat, de opvolger van Stadium Arcadium uit 2006, wordt volgende maand een single uitgebracht. The Adventures of Raindance Maggi is vanaf half juli te horen.

Naast Duitsland, Zweden, Denemarken en Nederland doen de Peppers dit jaar ook Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Spanje aan. Vooralsnog geeft de rockband zestien shows in Europa, meer data worden binnenkort bekendgemaakt.


Red Hot Chili Peppers in oktober in Rotterdam (Foto: Novum)