Gullit en Van Niekerk willen terug naar Rusland

Ruud Gullit en Ron van Niekerk werden afgelopen dinsdag ontslagen bij Terek Grozny, maar willen graag weer terugkeren naar Rusland. Dit laat Van Niekerk vandaag aan RTV Noord-Holland weten.

"De kleren liggen nog in Rusland, in Moskou. Daar wil ik me verder ontwikkelen. Bovendien is Ruud en mij de samenwerking goed bevallen," blikte Van Niekerk terug op zijn tijd bij Terek Grozny. Daarnaast liet hij ook weten veel geleerd te hebben van het avontuur in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. "Wij zijn daar goed ontvangen en de mensen hebben ons goed behandeld. Met Ruud, die werkelijk een fantastische trainer is, ga ik zeker weer samenwerken."

Van Niekerk begrijpt echter nog niet waarom hij en Gullit de laan uit werden gestuurd. "De spelers, de rest van de technische staf en de mensen om de ploeg hadden de tranen in hun ogen staan. Maar er zit een laag boven die zijn zin niet kreeg. En die hebben, denk ik, Kadyrov gevoed met informatie."

Volgens de assistent-trainer van Gullit zou het verwachtingspatroon binnen de club te hoog zijn. "Er werd geroepen dat we Europees voetbal moesten halen, maar dat was niet de doelstelling die wij meekregen. Wij moesten de play-offs halen, bij de eerste negen eindigen. Dat is nog steeds reëel, want we staan maar 3 tot 4 achter op de nummer 9."