Van der Sar: "United kan Barça uitdagen"

Edwin van der Sar is klaar als profvoetballer. Maar hij volgt zijn laatste club op de voet. Hij zegt nu dat Manchester United de komende jaren de strijd aan kan met Barcelona.

Na de kansloze nederlaag tegen Barcelona is Alex Ferguson al snel begonnen met versterkingen voor zijn team. Zo kwam het jonge talent Phil Jones al over en staan Ashley Young en de Spaanse doelman David de Gea hoog op het lijstje van de Schot.

Van der Sar denkt dat deze versterkingen United goed op weg zullen helpen. "Natuurlijk zal de club verbeteren en groeien volgend jaar - en dat is ook wat de club moet doen", zei de oud-doelman tegen talkSPORT.

"Momenteel is Barcelona beter dan wij. Soms kom je mensen tegen die beter zijn en dat moet je gewoon accepteren. Maar je moet ook leren om de strijd aan te gaan. Nu zijn we niet goed genoeg en dat doet pijn, maar het team kan zeker terugkomen volgend jaar en het jaar erop."

"Ik zal er niet bij zijn, maar ik zal kijken. Ik weet dat de coach een team kan opbouwen dat Barelona kan uitdagen: dat zal een mooie prestatie voor hem zijn."