[RG] Rus kijkt uit naar duel tegen Clijsters

Arantxa Rus bereikte vandaag met moeite de tweede ronde van Roland Garros. De Nederlandse had drie sets nodig om de Nieuw-Zeelandse qualifier Marina Erakovic van zich af te houden. Toch was ze tevreden en nu kijkt de nummer 118 van de wereld uit naar het duel tegen de Vlaamse Kim Clijsters.

"Een openingswedstrijd is altijd lastig. Ik begon niet goed. Met haar sterke forehand zette Erakovic me meteen onder druk. Ik werd gelijk gebroken en verloor vervolgens de set," zei Rus die in de tweede set beter in de wedstrijd kwam. "Dat kwam ook door de steun van het Nederlandse publiek. Ze hebben me zeker geholpen. Ook in de derde set. Ik ben blij dat ik de winst eruit heb kunnen slepen."

In de tweede ronde moet de 20-jarige Nederlandse het nu opnemen tegen de als tweede geplaatste Clijsters. "Ik vind het leuk om tegen haar te spelen. Ze is een voorbeeld voor me door alles wat ze gepresteerd heeft. Ik heb haar nooit eerder ontmoet, maar ik kijk graag naar haar wedstrijden. Tegen Clijsters ga ik gewoon mijn eigen spelletje spelen. Hopelijk kan ik er een wedstrijd van maken. We zien het wel."