Van den Brom: "De jongens zijn gretig"

ADO Den Haag-trainer John van den Brom was na afloop van de 1-2 zege op Roda JC in zijn nopjes met zijn ploeg. De Hagenaars wonnen in het heenduel al met 4-2 van Roda, waardoor de ploeg zich heeft geplaatst voor de finale van de play-offs om een Europees startbewijs. ADO treft in die eindstrijd FC Groningen, dat enkele uren later met 2-1 won van Heracles Almelo.

"We hebben keihard voor dit succes gewerkt. Nu moeten we nog een keer toeslaan en we hebben Europees voetbal. Dat terwijl het seizoen al een groot feest is tot nu toe. De jongens zijn gretig. De meesten hebben nog nooit in deze situatie gestaan. Het is mooi om te zien," aldus Van den Brom tegenover Eredivisie Live.

ADO kwam zondagmiddag nog wel op achterstand door een vroeg doelpunt van Morten Skoubo, die namens Roda Gino Coutinho met een kopbal verschalkte. De bezoekers stelden nadien echter orde op zaken. Mitchell Pique maakte gelijk na een slimmigheidje van Charlton Vicento, waarna Wesley Verhoek voor de verlossende 1-2 tekende.