Barrichello mist leider bij Williams

Rubens Barrichello zegt dat de reden waarom het Formule 1-team van Williams problemen heeft is dat de renstal een echte leider mist. De Braziliaan juicht de aangekondigde veranderingen op het technische vlak toe, maar er is meer nodig om het team echt de weg naar boven weer te laten vinden.

"We missen nog altijd iets. We hebben een echte leider nodig. Op dit moment is het net alsof we er te veel en niet genoeg hebben. Veel mensen bemoeien zich er mee, maar het gaat erom dat iedereen zich richt op waar zij zelf mee bezig zijn," zei Barrichello tegen Autosport. Hij wil zijn eigen contacten aanboren om het team te helpen. "Ik draai al lang mee, dus ik ken aardig wat mensen. Ik zal zeker eens rondbellen. We hebben genoeg knappe koppen aan boord, maar het ontbreekt soms aan overzicht."

De meest ervaren coureur op de Formule 1-grid denkt dat het nog wel goed kan komen dit seizoen. "Ik ben misschien wel de meest positieve man in de paddock. Ik zal altijd blijven dromen van verandering. We moeten er met zijn allen hard aan trekken. Dan kunnen we ons verbeteren en dat hebben we nodig. Het is te gemakkelijk om Williams af te schrijven."