Rachel Weisz getipt als 'Bourne-girl'

Rachel Weisz is gevraagd voor een rol in The Bourne Legacy. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Deze vierde film in de Bourne-reeks is een spin-off van de trilogie met Matt Damon. Ditmaal speelt Jeremy Renner de hoofdrol van superspion.

De aangeboden filmrol geeft de 41-jarige Weisz een luxeprobleem. Vorige week werd bekend dat ze in onderhandeling is voor de rol van kwade heks in Oz: The Great and Powerful, waarin James Franco de tovenaar van Oz speelt. De opnames hiervoor gaan deze zomer van start, die van The Bourne Legacy al in september. Het is mogelijk dat de Britse actrice voor één van de twee projecten moet bedanken.

Over de rol van Weisz in The Bourne Legacy is nog niets bekend. Renner speelt een nog niet nader benoemde geheim agent die betrokken is bij een nog gevaarlijker project dan Treadstone, waar Bourne in de eerdere films onderdeel van was. In Oz: The Great and Powerful speelt Weisz de rol van Evanora, de oudere en nog gemenere zus van heks Theodora, een rol van Mila Kunis.


Rachel Weisz getipt als 'Bourne-girl' (Foto: Novum)