Duitse actrice wordt vijand Superman

Antje Traue speelt de slechterik tegenover Superman in de film Man of Steel. De Duitse actrice heeft de rol van Faora, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Faora is net als Superman, gespeeld door de Brit Henry Cavill, afkomstig van de planeet Krypton. In sommige varianten op het Superman-verhaal is ze de vrouw van Generaal Zod. Die rol wordt in Man of Steel gespeeld door Michael Shannon, bekend van de tv-serie Boardwalk Empire.

De 30-jarige Duitse is in Hollywood doorgebroken met haar rol in de sciencefictionthriller Pandorum uit 2009. Traue krijgt steeds meer voet aan de grond in Hollywood. Zo heeft ze net de film 5 Days of August afgerond met Val Kilmer, Andy Garcia en Heather Graham in de hoofdrollen.

In Man of Steel zijn ook Diane Lane en Kevin Costner te zien als de pleegouders van Clark Kent, het alter ego van Superman. Amy Adams speelt de journalist Lois Lane, collega en vriendin van Kent. Man of Steel wordt deze zomer opgenomen onder regie van Zack Snyder en gaat volgend jaar december in de bioscopen draaien.