Nintendo 3DS gelanceerd in Nederland

De Nintendo 3DS is vrijdag in Nederland in de winkels aangekomen. Diverse winkels gingen extra vroeg open. In Amsterdam stonden zeker vijftig gamers in de rij om de nieuwe spelcomputer als eerste te bemachtigen. De 3DS maakt driedimensionaal gamen zonder brilletje mogelijk.

Nintendo wil winkels met regelmaat voorzien van nieuwe 3DS-spelsystemen om aan de grote vraag te voldoen. Volgens winkelketen Game Mania komt de volgende lichting uiterlijk over tien dagen.

De lancering van de Nintendo 3DS is volgens Nintendo groter dan die van de Nintendo DS. Van de voorganger van de 3DS zijn wereldwijd zeker 140 miljoen exemplaren verkocht.

Op dit moment zijn iets meer dan tien games beschikbaar voor de 3DS. Fanatieke gamers tonen het meest interesse in het vechtspel Super Street Fighter IV: 3D Edition en de Lego-versie van Star Wars: The Clone Wars. Naast deze games verschijnen driedimensionale versies van bekende titels als Rayman en Nintendogs. Nintendo verwacht snel meer games op de markt te brengen.

Nintendo denkt voor het einde van de maand wereldwijd vier miljoen 3DS-spelcomputer wereldwijd op de markt te hebben gebracht. In Japan is de 3DS al sinds eind februari verkrijgbaar, terwijl de VS dit weekend kan gaan gamen.

Zie hier een paar van de eerste Nederlanders die de 3DS bemachtigd hebben vandaag: