Peuter molesteert Oscar King's Speech-producent

Het dochtertje van The King's Speech co-producent Simon Egan heeft zijn Oscar gemold. De 1-jarige Lara speelde met het gouden beeldje tijdens een feestje en liet het uit haar handen vallen op een kei. De Oscar liep een flinke schram op, maar kon nog worden gerepareerd, vertelt Egan aan de Britse krant The Daily Telegraph.

"Iedereen stopte met dansen en praten, het was adembenemend", zegt de producent over de bewuste middag. "Ze had geen idee wat ze had aangericht." De kleine Lara vroeg meteen om de tweede Oscar die haar vader had gewonnen voor het koningsdrama.

Egan telefoneerde met de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences over het ongeluk. Hij kreeg het advies het beeldje naar het 'Oscar-ziekenhuis' te brengen waar de gehavende prijs werd meegenomen door 'een vrouw met handschoenen'. Na vijftien minuten kwam ze terug met een gave Oscar.

De peuter ontwijkt het beeldje voortaan met een grote boog. Ze durft niet meer in de buurt te komen, vertelt een opgeluchte vader. The King's Speech won vorige week vier Oscars, onder meer voor beste film, beste regisseur en beste acteur.


(Foto: Novum)